Frisören tipsar: Så hittar du rätt hårstyling för din ansiktsform

Att välja rätt hårstyling kan vara en utmaning för många. Vi vill alla ha ett hår som passar vår ansiktsform och framhäver våra bästa drag. Men hur vet man vilken ansiktsform man har och vilken frisyr som passar just en själv? Här kommer några enkla tips från experterna för att hjälpa dig på vägen!

Type 1: Rund ansiktsform

Om du har en rund ansiktsform är ditt mål att skapa illusionen av en längre och smalare ansiktsform. Detta kan uppnås genom att skapa volym på toppen av huvudet och undvika att lägga fokus på kinderna. En frisyr som fungerar bra är en kortare snedlugg kombinerad med längre lockigt hår eller en uppsättning. Detta hjälper till att skapa längd och balans i ansiktet.

Type 2: Fyrkantig ansiktsform

För en fyrkantig ansiktsform är det bäst att undvika för mycket geometriska linjer i frisyren. Istället är det bra att fokusera på att mjuka upp ansiktets konturer. Långa lager eller en mjuk sidbena fungerar bra för att skapa en mer avrundad look. Undvik alltför korta frisyrer eller rakade sidor, då det kan förstärka den fyrkantiga formen.

Type 3: Oval ansiktsform

Ett ovalt ansikte anses vara den mest balanserade ansiktsformen och kan bära nästan vilken frisyr som helst. Det är dock viktigt att ha i åtanke kroppens proportioner och att tänka på vad som passar just din stil och personlighet. Frisyren ska passa med din livsstil och vara lättskött. Ett tips är att testa olika frisyrer och se vad som får dig att känna dig mest självsäker och bekväm.

Type 4: Hjärtformad ansiktsform

Om du har en hjärtformad ansiktsform är det bäst att välja en frisyr som skapar balans genom att smalna av pannan. En sidbena fungerar bra för att göra detta då den skapar volym vid tinningarna och drar uppmärksamheten från den bredare pannan. Även en kortare page eller uppklippt bob kan vara fördelaktig för denna ansiktsform.

Type 5: Rektangulär ansiktsform

För en rektangulär ansiktsform är det viktigt att skapa illusionen av mer bredd. En frisyr med lager och volym i sidorna är fördelaktigt för att göra ansiktet mer balanserat. Undvik alltför raka och tunga frisyrer då de kan förstärka den rektangulära formen.

Type 6: Lång ansiktsform

Om du har en lång ansiktsform är det bra att skapa volym i sidorna för att få ansiktet att se mer fylligt ut. Undvik för långa och tunga frisyrer då de kan göra att ansiktet ser ännu längre ut. En kortare page med lite volym vid öronen kan vara en bra frisyr för denna ansiktsform.

Avslutande tankar

När du väljer en frisyr är det viktigaste att du känner dig bekväm och självsäker i den. Använd dessa riktlinjer som en grund, men var inte rädd för att experimentera och hitta din personliga stil. En professionell frisör kan ge dig ytterligare råd och hjälp för att hitta den perfekta frisyren för just dig!

Vanliga frågor

Fråga: Vilken frisyr passar bäst för en rund ansiktsform?

Svar: För en rund ansiktsform är det bra att skapa volym på toppen av huvudet och undvika att fokusera på kinderna. En kortare snedlugg kombinerad med längre lockigt hår eller en uppsättning kan skapa längd och balans i ansiktet.

Fråga: Vilken frisyr fungerar bäst för en fyrkantig ansiktsform?

Svar: För en fyrkantig ansiktsform är det bra att undvika geometriska linjer i frisyren. Långa lager eller en mjuk sidbena kan hjälpa till att mjuka upp ansiktskonturerna och skapa en mer avrundad look.

Fråga: Vilken frisyr passar bäst för en oval ansiktsform?

Svar: Ett ovalt ansikte kan bära nästan vilken frisyr som helst. Det är viktigt att tänka på din stil och personlighet samt vad som passar med dina proportioner. Testa olika frisyrer och se vad som får dig att känna dig mest självsäker och bekväm.

Fråga: Vilken frisyr är fördelaktig för en hjärtformad ansiktsform?

Svar: För en hjärtformad ansiktsform är det bra att välja en frisyr som skapar balans genom att smalna av pannan. En sidbena eller en kortare page kan vara fördelaktig för att dra uppmärksamheten från den bredare pannan.

Fråga: Vilken frisyr passar bäst för en rektangulär ansiktsform?

Svar: För en rektangulär ansiktsform är det fördelaktigt att skapa illusionen av mer bredd. En frisyr med lager och volym i sidorna kan hjälpa till att balansera ansiktet och undvika för raka och tunga frisyrer som förstärker den rektangulära formen.

Fråga: Vilken frisyr fungerar bäst för en lång ansiktsform?

Svar: Om du har en lång ansiktsform är det bra att skapa volym i sidorna för att få ansiktet att se mer fylligt ut. En kortare page med volym vid öronen kan vara en bra frisyr för att balansera ansiktet och undvika för långa och tunga frisyrer.

Fråga: Vad är det viktigaste att tänka på när man väljer en frisyr?

Svar: Det viktigaste är att du känner dig bekväm och självsäker i frisyren. Använd riktlinjerna som en grund, men experimentera gärna och hitta din personliga stil. En professionell frisör kan också ge dig råd och hjälp för att hitta den perfekta frisyren för just dig.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*