5 enkla frisyrer för vardagen

5 enkla frisyrer för vardagen illustration

Vardagen kan ibland kännas monoton och tråkig, men med några enkla knep kan du snabbt piffa upp både humöret och din look. Att fixa en snygg frisyr behöver inte vara komplicerat eller tidskrävande. Här är fem otroligt enkla frisyrer som du kan variera mellan för att känna dig fräsch och redo, varje dag.

Enkla flätor

Flätor är en klassisk och mångsidig frisyr som passar både till vardags och till fest. Det bästa med flätor är att de håller håret på plats och minimerar behovet av ständig justering.

 • Börja med att dela håret i två lika stora sektioner, om du vill göra två sidoflätor.
 • Fläta varje sektion separat genom att dela upp den i tre lika stora delar och korsar dem över varandra.
 • Fäst slutligen ändarna med små hårsnoddar.
 • För en mer avslappnad look kan du dra ut några slingor runt ansiktet.

Det finns dessutom många olika varianter av flätor som du kan prova på, som till exempel fiskbensflätor eller inbakade flätor. Dessa kan lära sig på några få minuter med hjälp av online-tutorials.

Rufsiga vågor

Vem säger att du behöver ett avancerat verktyg för att få naturliga, rufsiga vågor? Med några enkla steg kan du skapa en frisyr som ger intryck av timmar av arbete, när det i själva verket bara tog några minuter.

 • Börja med att spraya håret med en värmeskyddande spray.
 • Använd en locktång eller plattång för att skapa lösa vågor i håret. Vrid verktyget bort från ansiktet för en mer naturlig look.
 • Låt lockarna svalna och borsta sedan genom dem med fingertopparna för att skapa en rufsig, avslappnad effekt.
 • Avsluta med en lätt hårspray för att hålla frisyren på plats hela dagen.

Denna frisyr fungerar bäst på hår som har lite textur, så om ditt hår är väldigt glatt kanske du vill börja med att tillsätta en texturprodukt.

Snygg hästsvans

En hästsvans är kanske den enklaste frisyren av alla, men det finns sätt att göra den lite mer intressant utan att behöva spendera mycket tid. Här är några tips för att uppgradera din hästsvans till nästa nivå.

 • Dela håret i två sektioner: en övre sektion från kronan och en nedre sektion.
 • Samla den övre sektionen i en hästsvans och fäst den med en hårsnodd.
 • Ta nu den nedre sektionen och dela den i två delar. Vira en del runt hästsvansen och fäst med en hårnål. Upprepa med den andra delen.
 • Du kan också prova att göra en fläta av hela eller delar av hästsvansen för en mer unik look.

För att ge hästsvansen extra volym, kan du backkamma håret vid rötterna innan du sätter upp det.

Låg knut

En låg knut är en elegant och tidlös frisyr som passar perfekt för dagar då du vill se lite mer uppstyrd ut utan att behöva lägga ner för mycket tid. Här är steg-för-steg instruktioner för att skapa den perfekta låga knuten.

 • Börja med att samla håret i nacken och fäst det i en låg hästsvans med en hårsnodd.
 • Vrid hästsvansen tills den börjar bilda en spiral och vira den runt basen av hästsvansen.
 • Fäst knuten med hårnålar och justera tills den känns säker.
 • Du kan låta några hårslingor ramla fram runt ansiktet för en mjukare och mer avslappnad look.

Om du vill ha en mer polerad finish, kan du lägga till lite hårgel eller hårspray för att hålla alla små hårstrån på plats. För en mer avslappnad, vardaglig look, dra lite lätt i knuten för att göra den lite lösare.

Med dessa enkla frisyrer kan du snabbt och enkelt variera din look utan att behöva spendera mycket tid framför spegeln. Oavsett om du är på väg till jobbet, skolan eller bara vill känna dig lite fräschare i vardagen, finns det alltid en snabb och enkel frisyr som passar. Kom ihåg att det viktigaste är att du känner dig bekväm och självsäker med din look.

Vanliga frågor

Hur får jag mina flätor att hålla hela dagen?

Använd gärna en texturspray eller torrschampo i håret innan du flätar det. Detta ger håret mer grepp och hjälper flätan att hålla sin form längre. Avsluta med en lätt hårspray för extra hållbarhet.

Kan jag skapa rufsiga vågor utan värmeverktyg?

Ja, du kan skapa rufsiga vågor utan värme med hjälp av flätor. Fläta håret i flera små flätor innan du går och lägger dig. När du vaknar, lös upp flätorna försiktigt och använd fingrarna för att skapa de rufsiga vågor du önskar. Avsluta med en lätt hårspray för att hålla vågorna på plats.

Vad kan jag göra för att min hästsvans ska se fylligare ut?

För att ge din hästsvans mer volym, prova att använda två hårsnoddar; en för den övre sektionen av håret och en för den nedre. Detta skapar intrycket av en fylligare hästsvans. Du kan också backkamma håret vid rötterna innan du sätter upp det i en hästsvans.

Hur undviker jag att min låga knut blir för tät?

Dra lätt i knuten efter att du har fäst den med hårnålar för att lossa upp den lite. Detta ger en mer avslappnad look och gör att frisyren känns mindre stram. Du kan också låta några slingor falla fram runt ansiktet för en mjukare stil.

Vilka produkter rekommenderas för dessa frisyrer?

Texturspray, torrschampo och lätt hårspray är utmärkta produkter att använda för dessa frisyrer. De hjälper till att ge håret grepp och hållbarhet utan att tynga ner det. Hårnålar och hårsnoddar av god kvalitet är också viktiga för att säkerställa att frisyren håller hela dagen.