3 enkla och snygga frisyrer för män

3 enkla och snygga frisyrer för män illustration

Att ha en bra frisyr är viktigt för att skapa ett intryck och uttrycka din personlighet. För män kan det ibland vara svårt att hitta en stil som känns rätt, framför allt en som är både enkel och stilren. Många hårtrender kommer och går, men vissa frisyrer består genom tiderna på grund av deras tidlösa utseende och enkla underhåll. Den här artikeln går igenom tre olika frisyrer som inte bara ser bra ut utan också är enkla att sköta om. Vi kommer att titta närmare på vad som gör varje stil unik och hur du lätt kan åstadkomma dem hemma.

Klassisk sidodelning

Den klassiska sidodelningen har varit en stapelvara i herrfrisyrer under flera årtionden. Denna tidlösa stil fungerar för många olika hårtjocklekar och ansiktsformer, vilket gör den till ett säkert kort för många män. För att skapa en klassisk sidodelad look börjar du med att bestämma på vilken sida av huvudet delningen ska vara. Det kan vara lättare att delningen följer din naturliga virvel. När du har din delning, använd en kam för att släta håret åt varje sida. För mer volym, föna håret medan du lyfter vid rötterna. Använd en lätt hårgelé eller pomada för att hålla stilen på plats under dagen. Ett matt vax kan också användas för att ge håret en mer texturerad och naturlig look. Den här stilen kan vara så polerad eller avslappnad som du önskar. Om du vill ha en skarp och formell stil, se till att håret är välkammat och produkten är jämnt fördelad. För en mer avslappnad look kan du använda fingrarna för att ge håret lite mer struktur och en mindre ”fixerad” känsla.

Texturerad crop

En texturerad crop är en modern variant av den klassiska buzz cut. Denna stil är utmärkt för män som vill ha en låg underhållsfrisyr med lite fler detaljer än en traditionell rakning. Stilen kännetecknas av korta sidor och en något längre och texturerad topp. För att få till denna frisyr bör du börja med att klippa sidorna korta med hjälp av klippmaskin, eller be din frisör om en fade där längden gradvis minskar nära dina öron och nacke. Toppdelen av håret kan klippas med en sax för att skapa en oregelbunden, texturerad effekt. Ett sätt att öka texturerna är att klippa med punktklippsteknik, där du klipper in i hårets toppar snarare än att klippa rakt över. När du stylar en texturerad crop använder du ett vax eller lerprodukt för att ge håret form och textur. Jobba med produkten i torrt hår och kläm ihop små sektioner av håret för att lyfta och separera strängarna. Detta skapar en känsla av rörlighet och gör det möjligt för stilen att se bra ut även när den blir lite rufsig under dagens gång.

Slätbakat hår

Slätbakat hår är ett annat utmärkt val för män som söker elegant enkelhet i deras styling. Denna frisyr är populär bland män som vill ha en ren, sofistikerad look som fungerar lika bra i företagsvärlden som på en avslappnad utekväll. För att åstadkomma ett slätbakat utseende börjar du med vått hår. Använd en kam för att dra håret rakt bak och eliminera alla delningar. För hårfäste och större hållfasthet, använd en stark gel eller pomade med en hög glans. Kam igenom håret en gång till för att fördela produkten jämnt och få en slät yta. Det är viktigt att hårprodukten får torka och sätta sig, annars kan stilen tappa formen. Det här är en perfekt frisyr för de som inte vill spendera för mycket tid på sitt hår men ändå vill ha en rak och renskuren frisyr. Varje frisyr bjuder in till en annan stil och utstrålning. Det är viktigt att experimentera och hitta vad som fungerar för dig och din livsstil. Kom även ihåg att regelbundna besök hos frisören är avgörande för att hålla din frisyr snygg och välunderhållen. En bra hårklippning är grunden för alla stilar, och med rätt skötsel kan din frisyr vara både okomplicerad och stilfull.

Vanliga frågor

Hur ofta bör jag klippa mig för att underhålla dessa frisyrer?
Det beror på hur snabbt ditt hår växer och vilken stil du väljer. Generellt sett, en sidodelning och slätbakat hår kan behöva trimmas var 3-4 vecka för att hålla stilen. För den texturerade crop kan du vänta lite längre, ungefär 4-6 veckor, men det beror också på hur snabb ditt hår växer ut på sidorna.

Vilken typ av hårprodukt bör jag använda för varje stil?
För klassisk sidodelning, ett lätt till medium hårvax eller pomada för en naturlig finish eller en starkare gelé för en mer polerad look. För en texturerad crop, använd ett matt vax eller stylinglera för att ge definition och struktur. För ett slätbakat hår, en stark gel eller pomade med hög glans ger bäst resultat.

Kan jag styla dessa frisyrer utan värme?
Ja, alla dessa frisyrer kan stylas utan värme. Använda rätt hårprodukter och tekniker för att forma håret. Värme kan dock hjälpa till att få en viss volym eller riktning på håret, särskilt med sidodelningen.

Vad kan jag göra om jag har tunnande hår men vill prova en av dessa stilar?
Om du har tunnare hår kan du välja en frisyr som bidrar till att dölja håravfall, som den texturerade crop. Denna stil kan ge en illusion av tjockare hår. Prata med din frisör om vilka stilar som kan passa dig bäst.

Gör det något att mitt hår är lockigt eller vågigt när jag vill ha en av dessa stilar?
Nej, det går utmärkt att anpassa dessa frisyrer till lockigt eller vågigt hår. Det handlar om att jobba med din naturliga hårtyp och eventuellt anpassa längden eller stylingprodukterna. En erfaren frisör kan hjälpa dig hitta rätt version av stilen för ditt lockiga eller vågiga hår.

Hur sköter jag min frisyr mellan frisörbesöken?
Att hålla den kortklippta delen av håret snyggt och regelbundet tvätta samt behandla ditt hår med de produkter som din frisör rekommenderar är nyckeln. Det är också bra att hålla ditt hår och hårbotten återfuktade. För längre toppar kan en touch-up med saxen vara nödvändig för att behålla stilen fräsch.

Kan jag utföra dessa frisyrer hemma?
Det är möjligt, men det rekommenderas att åtminstone grundklippningen görs av en professionell frisör för att säkerställa att linjerna och längderna är korrekta. Med rätt verktyg och lite övning kan du dock upprätthålla frisyren hemma mellan besöken till frisören.